Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIÁSOK!!! Segítség PLS!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
863
Írjuk fel az ammóniagáz elemeiből való képződésének termokémiai egyenletét. ha tudjuk, hogy 1 mol hidrogén nitrogénnel való egyesülésekor 30,76kJ energia szabadul fel!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
N₂ + 3 H₂ → 2 NH₃

`DeltaH_r`=2*`DeltaH_k`(NH₃) - (1*0+3*0)

1 mol hidrogénből 2/3 mol ammónia keletkezik.
2*1/(2/3)=3 mol hidrogénből 2 mol ammónia keletkezik.

`DeltaH_r`=3*(-30,76) kJ = -92,28 kJ/mol
Módosítva: 6 éve
3