Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIÁSOK!!! Valaki el tudja magyarázni levezetéssel?? Kérleek!

Főoldal » Középiskola » Kémia
788
Tekintsük meg a következő termokémiai egyenletet:
2H2 (g) + O2 (g) = 2H2O (g)
Q= -484kJ/mol

484kJ hő felszabadulása hány mol hidrogén elégetését kíséri?
484kJ hő felszabadulása milyen anyagmennyiségű oxigén hidrogénnel való egyesülését kíséri?
484kJ hő felszabadulása hány mol víz képződését kíséri?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2 mol
1 mol
2 mol

A reakcióhő a termékek képződés hőinek összege (szorozva a mólszámokkal) - a kiindulási anyagok képződéshőinek összege (szorozva a mólszámokkal)

A vízgőz képződéshője -242 kJ/mol, az elemek képződéshője definíció szerint 0.

Így 2*(-242 kJ/mol) - (2*0 + 1*0) = -484 kJ/mol
3