Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIÁSOK!!! Segítség PLS!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
626
3 m3 standardállapotú metánból klórozással 7,54 kg szén-tetrakloridot nyertünk. Hány %-os termeléssel dolgoztunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`CH_4` + 4 `Cl_2` = `C Cl_4` + 4 HCl

`M_(C Cl_4)` = 153,8 `g/(mol)`

3 `m^3` metán az `3000/24.5` = 122,45 mol, ugyanennyi mol szén-tetraklorid keletkezne 100 % kitermelés esetén

de csak `7540/153.8` = 49,02 mol keletkezett

`49.02/122.45*100` = 40,03 %-os a kitermelés.
2