Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIÁSOK!! Valaki segítsen PLS!

Főoldal » Középiskola » Kémia
1097
Hány %-os tisztaságú az a részben oxidálódott magnézium, amelynek 1 g-ja sósavban oldva 958 cm3 standardállapotú gázt fejleszt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Kémia

Válaszok

1


`Mg` + 2 HCl = `MgCl_2` + `H_2`

958 `cm^3` hidrogéngáz az `0.958/24.5` = 0,039 mol

ugyanennyi mol magnézium tömege: `0.039*24.3` = 0,95 g

1 g-ban van 0,95 g magnézium

A keverék 95 % magnéziumot tartalmaz.
2