Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIÁSOK!!! Segítség PLS!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
896
Cink-réz ötvözet 2 g-ját sósavoldatban oldjuk. Hány tömeg% rezet tartalmaz az ötvözet, ha 375 cm3 standardállapotú hidrogéngáz fejlődik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A réz nem reagál sósavval

`Zn` + 2 HCl = `ZnCl_2` + `H_2`

375 `cm^3` hidrogéngáz az `0.375/24.5` = 0,0153 mol

0,0153 mol cink tömege: `0.0153*65.4` = 1 g

2 g ötvözetben van 1 g cink

Az ötvözet összetétele 50-50 %.
2