Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fontos lenne (tangens,kotangens derékszögű háromszögre)

Főoldal » Középiskola » Matematika
1113
Egy lejtős út 3 szakaszból áll. Az első szakasz süllyedő hossza 300m és a vízszintessel 7fok-os szöget képez. A második szakasz emelkedő hossza 136m,emelkedési szöge 6,3fok. A harmadik ismét süllyedő hossza 1000m hajlásszöge 6fok. Hány m-rel van magassabban a kiindulópont a végpontnál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
cos, sin, tg, ctg
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam egy gyenge skiccet :)

Ez alapján:
1)
sin7°=x/300
x₁ = 300*sin7°= 36,56m

2)
sin6,3°=x/136
x₂ = 136*sin6,3°= 14,92m

3)
sin6°=x/1000
x₃ = 1000*sin6°= 104,53m

magasság: x₁-x₂+x₃ = 36,56 - 14,92 + 104,53 =126,1654m
0