Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
Egyik áru árát először leszállítják 12%-al , majd felemelik 6.8 százalékkal , így az áru ára 5.850 .- forint mennyi volt az áru eredeti ára ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Először az áru ára az eredeti ár 88%-a lesz, utána pedig még hozzájön 6,8 %, azaz

`x*0.88*1.068` = 5850

x = `5850/(0.88*1.068)` = 6225 Ft volt az eredeti ár.
1