Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

1.2 áramlástan

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
327
Egy folyó áramlási sebességét Pitot-csővel mérik. A mérőcsőben h = 80 mm-rel a folyó szintje fölé emelkedik a víz (lásd az ábrán). Határozza meg a folyóvíz áramlási sebességét. [1,25 m/s ≈ 4,51 km/óra]
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`Deltap` = `rho*g*Deltah` = `1000*10*0.08` = 800 Pa

v = `root()((2*Deltap)/rho)` = `root()((2*800)/1000)` = 1,265 `m/s`

(ha g = 9,81-gyel számolsz, akkor jön ki a megadott eredmény).
1