Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

1.1 áramlástan

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
430
Egy vízzel töltött tartályban a túlnyomás 4000 bar. Mekkora sebességgel áramlik ki az 1000 kg/m3 sűrűségű víz a tartály aljához csatlakoztatott fúvókán? (A veszteségeket hanyagolja el, az áramlás állandósult.) [894 m/s]
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
p = `1/2*rho*v^2`

v = `root()((2p)/rho)` = `root()((2*4000*10^5)/1000)` = 894,42 `m/s`
0

`p=4*10^3 " bar" = 4*10^8*frac{kg*m}{s}`,

`rho=10^3*frac{kg}{m^3}` ,

Torricelli-féle törvény alkalmazásával nyerjük, hogy:

`v=sqrt(2*g*h)=sqrt(frac{2p}{rho})=sqrt(frac{8*10^8*m^2}{10^3*s^2})=894,4 frac{m}{s}`.
Módosítva: 6 éve
0