Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
624
A (5;-3) B(-1;1) C(6;3)
ebből a sa-t kell kiszámolni addig értem hogy a felezőpont (5/2;2) utánna kérnék segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A súlyvonal hosszát, vagy egyenletét kell kiszámolni?
0

Súlyvonal a háromszög csúcspontját a szemközti oldal felezőpontjával összekötő szakasz hossza.

Így ha az sa hossza a kérdés, akkor az a-oldal felezőpontját a szemközti csúccsal (A) kötöd össze, s ennek a két pontnak a távolsága a kérdés.
Van két pontod:
FBC =(2,5;2)
A = (5;-3)
távolságuk:  (5-2,5)²+(-3-2)²  =  6,25+25  =  31,25  = 5,59

Ha a súlyvonal hossza, akkor például a két ponton átmenő egyenes egyenletével fel tudod írni


0