Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
298
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a) A két test együttesen fog mozogni, tömegük `M=8kg`
A kettejükre ható erő `F=32N`

`F=M*a` képletből:

`a=F/M=(32N)/(8kg)=4 (m)/(s^2)`


b) Ha berajzoljuk a testek között lévő erőket is, akkor láthatjuk, hogy az `F` és az `m_1*a` erők egyirányúak, ezzel szembe mutat a `K`. Tehát `m_1*a_1=F-K`
Tudjuk, hogy `a=4 (m)/(s^2)`, valamint tudjuk, hogy `F=32N`.

Ezek alapján:

`K=20N`
A húzó erőnek a súrlódási erő KÉTSZERESÉT kell legyőzni, hisz a papír mindkét fele súrlódik.

Ezt képlettel kifejezve: `F_h=2*F_s`

A (csúszási) súrlódási erő: `F_s=mu*K=2N`
Ennek a kétszerese a megoldás.

Tehát a megoldás: `F_h=4N`
Módosítva: 6 éve
1