Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Többtagú kifejezések szorzással.

Főoldal » Középiskola » Matematika
486
(2x²-x+5)-(x²-4x+5)-(-6x+2)+(3x²-8x-10)=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nem tudom, hogy mit jelent szorzással de leegyszerűsítve: 4x2+x-12
0

(2x²-x+5)-(x²-4x+5)-(-6x+2)+(3x²-8x-10)=
Bonts fel a zárójeleket:
2x²-x+5-x²+4x-5+6x-2+3x²-8x-10=
Vond össze az egynemű kifejezéseket:
4x²+x-12
0