Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
349
A képen látható a feladat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A nitrogén molekulák mozgási energiája:
EN2 = (1/2) * m(N₂) * v²N2

m(N₂): a nitrogén molekulák tömege
vN2: a nitrogén molekulák sebessége

Az oxigén molekulák mozgási energiája:
EO2 = (1/2) * m(O₂) * v²O2

m(O₂): az oxigén molekulák tömege
vO2: az oxigén molekulák sebessége

Adott hőmérsékleten a nitrogén és oxigén molekulák mozgási energiája egyenlő.

EN2 = EO2

(1/2) * m(N₂) * v²N2 = (1/2) * m(O₂) * v²O2

m(N₂) * v²N2 = m(O₂) * v²O2

N2 / v²O2 = m(O₂) / m(N₂)

vN2 / vO2 =  m(O₂) / m(N₂) 
Módosítva: 6 éve
4