Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
329
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A lendület-megmaradás törvénye érvényesül:

m₁*v₁ = - m₂*v₂

0,2 kg * v₁ = - 0,3 kg * v₂

A két kocsi egymáshoz viszonyított sebessége:

v=s/t = 60 cm / 5 s = 12 cm/s

v₁ - v₂ = 12 cm/s

Ebből a két egyenletből már meg lehet határozni a sebességeket:

v₁ = 12 + v₂

0,2 * (12 + v₂) = - 0,3 * v₂

2,4 + 0,2 * v₂ = - 0,3 * v₂

2,4 = -0,5 * v₂
v₂ = - 4,8 cm/s

v₁ - v₂ = 12 cm/s
v₁ + 4,8 = 12 cm/s
v₁ = 7,2 cm/s

Az előjel csak azt jelzi, hogy egymással ellentétes irányúak.
3