Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
328
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A függő m₂ tömegre ható erő a nehézségi erő:

G=m₂ * g = 5 kg * 10 (m/s²) = 50 N

Ez az erő fogja gyorsítani az összes tömeget, így a gyorsulás:

Fgyorsító = mössz * a

a = Fgyorsító / mössz = 50 N / (3,5 kg + 5 kg) = 50 / 8,5 = 5,88 m/s²

A 3,5 kg-os testre ható kötélerő ezzel a gyorsulással:

Fkötél= m₁ * a = 3,5 kg * 5,88 m/s² = 20,58 N
4