Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

NAGYON SÜRGŐS LENNE. ELŐRE IS KÖSZÖNÖM

Főoldal » Középiskola » Matematika
519
Sziasztok. Abban kérném segítségetek hogy a pirossal kijelölt feladatok 4-7ig nem tudom megoldani. Csatoltam képet nagyon sürgős lenne 2 napom maradt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
5a feladatban tudok segíteni: BC egyenes egyenlete: (6-(-2))/(5-1) ez a meredekség = 2
y-6 = 2(x-5) azaz y = 2x-4 egyenes egyenlete a B pont koordinátáiból.
Ellenörzés a C pont koordinátáival: -2 = 2*1-4
0

5c feladat
A háromszöget kiegészítjük egy négyzetre és a területéből kivonjuk a három derékszögű háromszög területét.
Koordináta rendszerben kockás füzetbe felrajzolod a pontokat és látni fogod hogy rajzold rá a négyzetet
bal oldali derékszögű háromszög területe: ((4+2)*(3+2))/2 =12
jobb oldali: ((5-1)*(6+2))/2 = 16
felső: ((6-4)*(5+3))/2 = 8
A ráírt négyzet területe (5+3)*(6+2)=64, ebből kivonjuk a három háromszög területét és a maradék a keresett szabálytalan háromszög területe: 64-(12+16+8)=28 négyzetegység
Sajnos azt nem értem hogy kollinéáris
0

7. feladat
2a+4=2 ---> a=-1
2b-12 = -3 ---> b=9/2
2c-4 = 2 ---> c=3

ha a=1 b =2 c=3:
elsö egyenletböl: x=2-y-z
masodik egyenletböl: 2(2-y-z)-y-3z=-3 --->y =(7-5z)/3
harmadikból: 3(2-((7-5z)/3)-z)-((7-5z)/3)-z=2 ----> z=2
A z értékét felhasználva:
y=(7-5*2)/3 ---> y=-1
x=2-(-1)-2 ---> x=1
Tehát x=1, y=-1, z=2
Ellenörzés:
1+(-1)+2=2
2-(-1)-6=-3
3-(-1)-2=2
Módosítva: 6 éve
0