Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
611
Adjuk meg a kör sugarát és középpontját.
x²+y²-12x+10y-77=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
(x-6)a négyzeten+(y+5)a négyzeten =138
tehát a középpont (6;-5) és a sugár 138
0

x²-12x+10y+y²-77=0
Alakítsd teljes négyzetté:
(x-6)²-36+(y+5)²-25-77=0
(x-6)²+(y+5)²-138=0
(x-6)²+(y+5)² = 138

A kör középpontja: (6; -5)
A kör sugara: √138 ∼11,75
Módosítva: 9 éve
0