Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
402
A szakkörön hat diák közül kettő nem csinálta meg a házi feladatot. A tanár kiválaszt két diákot. Mennyi a valószínűsége hogy azt a két diákot választja aki nem készítette el a házi feladatát?
Ezzel kapcsolatban az a kérdésem hogy az összes lehetőség itt miért nem 6 alatt 2 ?
Egyféleképpen választható ki pont az a kettő akinek nincs kész a házija, tehát 1/(6 alatt 2).
Unokatesóm szerint ezt ugy kell szamolni hogy 2/6 * 1/5 és csak véletlen hogy ugyanaz az eredénye.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nem tudom hogy gondolkodott az unokatesód. Ez mindenesetre egy tipik kiválasztásos feladat.
tudjuk, hogy `P=k/ö`
A kedvező eset jelenleg úgy alakul, hogy kiválasztunk a két rossz diákból (akik nem csináltak házit) kettőt, a jó diákokból meg nullát, azaz `((2),(2))` és `((4),(0))`
Az összes eset nyílván `((6),(2))`

Így tehát: `P=k/ö =(((2),(2))*((4),(0)))/(((6),(2)))=1/15=0.066667 `
Módosítva: 6 éve
0