Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szaxofon

946
Egy hét alatt meg lehet tanulni szaxofonozni?
( az alapokkal együtt)
• Gyorsan tanulok! 14|L
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Szaxofon
0
Általános iskola / Ének/zene

Válaszok

1
Ha nem játszottál korábban hangszeren, akkor kizártnak tartom. Ha játszottál már, akkor is. Főleg tanár nélkül, de gondolom így tervezted, miután ha egy tanárt megkérdezel erről, akkor valószínűleg különösebb gondolkodás nélkül tud adni 5-10 okot, hogy ez miért nem lehetséges.
Egyébként mit definiálsz megtanulásnak? Ha valóban gyorsan tanulsz, lehet eljutsz addig, hogy a süss fel napot el tudod játszani félig-meddig hallgathatóan, de ezt nem nevezném megtanulásnak. Sőt, nem igzán neveznék semmit megtanulásnak, mivel mindig van hova feljlődni.
Egyébként milyen szaxofonról van szó, mivel a szaxofonból elég sok féle van. Igaz, ez általában így van minden hangszerrel, itt viszont kifejezetten nagy népszerűségnek örvend 4 változat is: bariton, tenor, alt, szoprán.
Ezen túl a szaxofon fontos elemévé vált a dzsessznek is, így a klasszikus és dzsessz játék gyakorlatilag teljesen elkülönül egymástól. Melyiket akarod a kettő közül megtanulni?
Szóval ahogy akármi mást megtanulni, a szaxofont is hosszú időbe és sok gyakorlásba telik. Egy hét alatt szerintem nem lehet kivitelezni, legalábbis úgy, hogy én azt alap szintnek tudjam kategorizálni.
1