Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Windows 10 elfelejtett jelszó kitörlése

398
Sziasztok. Az lenne a kérdésem , hogy hogyan tudnék bejentkezni a windows-ba úgy hogy nem tudom a jelszavamat! Tudnátok mondani tippeket-trükköket , hogy újjból betudjak jelentkezni?

Megköszönnem ha segítene valaki
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
nincs
0
Általános iskola / Egyéb

Válaszok

1
Ha be voltál jelentkezve Microsoft fiókkal, és nem állítottál be kódot, akkor Windows a Microsoft fiókod jelszavát használja. Egy másik gépnél ha felmész a Microsoft honlapjára, a bejelentkezésnél rányomhasz arra, hogy elfelejtetted a jelszavad. Ez a fiókod email címére küld egy linket, amin át tudod állítani a jelszavad.

Ha nem voltál bejelentkezve Microsoft fiókkal, akkor bonyolultabb lesz a dolog. Itt egy angol cikk, hogy ekkor mit lehet tenni:
https://www.howtogeek.com/222262/how-to-reset-your-forgotten-password-in-windows-10/
(itt egyébként a fentebbi leírásom is részletezve van)

Ezen felül van egy még bonyolultabb módszer. Ha a gépet egy úgynevezett Linux Live CD-ről indítod, akkor elérheted a fájlt, ami tárolja a fiók jelszavát, illetve meg tudod keresni a karakterláncot, ami ezt kódolja. Ezzel a kettővel vissza lehet fejteni a fiók jelszavát. Bár ennél szerintem egyszerűbb a második opció.

4-ként azért leírom, hogy a problémát megoldja az is, ha újratelepíted a gépet. Azonban ekkor minden, ami rajta volt, elveszik (csak azok, amik a rendszerpartíción voltak).

Megjegyzésként, ez a kérdés ikább gyakorikerdesek.hu-ra illene, mivel ennek az oldalnak az egyetlen fókusza a házi feladatokban való segítség kérése és adása. Bár mostanában egyre több iskolától független kérdés jelenik meg itt. Igaz nyár van, és ilyenkor senkinek nincs házija.
0