Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika optika feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
402
Csatoltam a feladatot és a megoldásom. A második kérdést nem tudtam, illetve a megoldásom helyességében sem vagyok biztos...

Esetleg ha segítenie a megoldásban, nagyon köszönöm!

Valaki megtudná nézni? Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, fizika, Optika
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1

t = 1,7 m

T = 0,23 m

K = 0,02 m

`K/T` = `k/t`

k = `(t*K)/T` = `(1.7*0.02)/0.23` = 0,148 m = 14,8 cm

Ez volt a válasz a második kérdésre.

`1/f` = `1/k` + `1/t` = `1/0.148` + `1/1.7` = 7,353

f = 0,136 m = 13,6 cm
1