Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen!

295

Meg fogalmazodot fogalmazódott már bennem pár gondolat amit el szeretnék érni az életemben:
- A tanulási nehézségei miat szenvedett hátrány leküzdése, megtanulása
- egy új hobbi ami leköt és sikeres lehetek benne
- az iskolai siker/ tanulmányi siker ( most gimnazista vagyok de szeretnék egyetemre is menni)
- egy stabilabb lelkiállapot
A probléma Nem is ezzel van hanem:
- az anyám és az apám Látszólag szeretnek és ezt bármikor és bárhol képesek nyomatékosítani viszont valójában apám nem szeretne velem találkozni mivel nincs ideje, véleménye szerint anyám tilt el tőle. anyám pedig éppúgy mint apám nem ért meg. Az anyámnál való kapcsolatom árnyoldalait mi sem mutathatná meg jobban mindt az hogy kisebb koromban (1-2-3 osztály ekkor fedezték fel a tanulási problémáim) anyám ezt nem volt képes elfogadni, amikor problémás területekről kellet volna egy két dolgot megjegyeznem anyám felpofozott,és kisegítő be akart járatni( azóta a helyzet egy kicsivel enyhült viszont sosem leszek képes teljesen őszintén viselkedni anyámmal)
- az egyetlen aki megért és meg Beszélhetném vele a terveim vagy álmaim a nagynéném de vele sem vagyok teljesen őszinte nem tudom neki ezeket a dolgokat hogy elmondani, így hát megvalósítani sem és itt jött az öngyilkosság gondolata de mielőtt bármit is tennék, kíváncsi vagyok mások véleményére is, Talán tudnak segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Egyéb

Válaszok

1
Szia!
A legfontosabb, amit tanácsolni tudok, hogy soha ne add fel! Hidd el, hogy idővel alakulni fognak a dolgok még ha most ezt nem is látod. Az életedet ne dobd el, mert értékes vagy, ahogy mindenki más is. Mivel vannak céljaid rossz ember nem lehetsz. Küzdj értük, hiszen attól csak neked lesz jobb! Beszélgess a barátaiddal, akiknek elmered mondani az érzéseidet, az nagyon sokat segíthet. Valamint nagynénéddel fűzd komolyabbra a kapcsolatod, ha tényleg ő az, aki igazán megért téged. A lényeg, hogy beszélj róla és ne tartsd magadban.
Hogy szemléltessem az előbbiket elmondok egy saját példát erre.
Nemrég érettségiztem, de négy éven keresztül küzdöttem a matekkal ezért külön tanárhoz jártam. Anyukám volt az, aki támogatott és bátorított, hogy ne adjam fel. Pedig ha már előbb azt mondom, hogy nekem ennyi elég volt akkor lennék most itt érettségivel.
Ezért szeretnélek téged is arra kérni, hogy semmiképpen se add fel egyből és fuss a vesztedbe, hanem mutasd meg a szüleidnek, hogy képes vagy elérni a céljaid. Ha ők nem támogatnak vagy nem úgy állnak hozzád, akkor találj olyat, aki igen. Illetve ne hagyd magad befolyásolni, mert biztos vagyok benne, hogy te egy okos ember vagy önálló gondolatokkal.
Sok sikert a továbbiakban és remélem tudtam valamit segíteni. :)
3