Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Fizika elméleti kérdések - 13

26
Gondoltam összegyűjtők különböző kérdéseket, amelyekre ha valaki tudna 1-2 mondatos választ adni, annak nagyon köszönöm! (Így később mások is megtalálhatják ezt.)

1. Egy testnek folytonosan van gyorsulása, mozgási energiája mégsem változik. Hogyan lehetséges ez?

2. Két, egyforma anyagú huzalunk van, melyet azonos nagyságú erő feszít meg, de a második kétszer nagyobb átmérőjű, mint az első. Mit mondhatunk a huzalokban terjedő transzverzális rezgések sebességéről? Miért?

3. A nehezen belátható kereszteződésekben gyakran helyeznek el egy kerek tükröt, amiben áttekinthetjük a helyzetet. Milyen ennek a tükörnek a felszíne? (Sík, homorú vagy domború?) Miért?

4. Mit nevezünk optikai rácsnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, elmélet, kérdések
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
1. A mozgási energiában tömeg és sebesség szerepel. Ha gyorsulás van, sebesség változás is. Ha azt akarjuk, hogy a szorzat állandó legyen, a tömegnek is csökkennie kell. Tehát ha a tömeg is csökken, akkor a mozgási sebessége állandó maradhat.

2. Erre már az egyik kérdésben válaszoltam.

3. ez is volt az előzőben.

4. Ezt: https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fslideplayer.hu%2Fslide%2F12706500%2F&psig=AOvVaw2l6zzGt2JnORejUBRXNkQN&ust=1593551049043000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCPCj9LX2p-oCFQAAAAAdAAAAABAJ

1