Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat - lendület megmaradás/sebesség

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
443
Kicsit elakadtam az alábbi feladattal. Csatoltam a kérdést és a feladatomból amennyit megoldottam...

Aki tudna segíteni, nagyon köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, sebesség, lendület
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1

`m_2` = 3 kg

`m_1` = 0,0025 kg

Először van egy lendületmegmaradás rugalmatlan ütközésre:

`m_1*v_g` = `(m_1+m_2)*v_(zs)`

Azt kell még kiszámolni, hogy milyen magasra emelkedik a zsák:

`sin 2.75°` = `(a/2)/2.4`

a = 0,23 m

sin2,75 = `h/a`

h = `a*sin2.75°` = 0,011 m

A zsák mozgási energiája átalakul helyzeti energiává.

`E_m` = `E_h`

`1/2*(m_1+m_2)*v_(zs)^2` = `(m_1+m_2)*g*h`

`v_(zs)` = `root()(2*g*h)` = `root()(2*9.81*0.022)` = 0,4656 `m/s`

vissza az elejére:

`m_1*v_g` = `(m_1+m_2)*v_(zs)`

`0.0025*v_g` = `(3+0.0025)*0.4656`

`v_g` = `(3.0025*0.664)/0.0025` = 559 `m/s`
1