Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldás?

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
Szükségem lenne a pontos levezetésre. Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
e,

`(2a^4b^5)/(x^2y^3)` = Q

`Q^5:Q^4` = Q =`(2a^4b^5)/(x^2y^3)`

f,

összeszorozzuk a kitevőket:

`(1/(b-c))*(b-c^2/b)*(b/(b+c))` = `(1/(b-c))*((b^2-c^2)/b)*(b/(b+c))` =

`1/cancel(b-c)*(cancel((b+c))cancel((b-c)))/cancelb*cancelb/cancel(b+c)` = 1

A kifejezés értéke tehát `a^1` = a
0