Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika - Házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
492
9. Az acéldugó, amely pontosan illeszkedik az 50 cm és a 70 cm méretű nyílásba, négyoldalú gúla és tömege 38,22 kg. Számítsátok ki magasságát, ha ρ = 7800 kg/m³

10. A gépalkatrész egy forgáshengerből és egy forgáskúpból áll. A henger alapjának átmérője d = 40 mm, magassága m₁ = 90 mm, a kúp alapjának átmérője megegyezik a hengerével, magassága pedig m₂.

a.) Számítsátok ki a kúp magasságát, ha a kúp térfogata 20%-a a henger térfogatának.
b.) Határozzátok meg a tengelymetszet főcsúcsánál levő szöget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ezt a feladatot egyszer már felraktad és megcsináltam.
-1