Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9. osztaly matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1827
Egy agár a tőle 30 m távolságra levő róka után fut. Az agár ugrása 2 m hosszú a rókáé pedig 1 m. Amíg a róka 3-mat ugrik addig az agár 2-t. Mekkora tavolsagot kell megtennie az agárnak hogy utolerje a rókát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Mivel az agár egységnyi idő alatt 2-t urik, ezért ő ezalatt 2×2=4 m-t tesz meg. A róka ez alatt 1×3=3 m-t. A kettő különbsége 1 m, így ezt 30-szor ennyit kell futniuk, hogy beérje.
Ez azt jelenti, hogy az agár 4×30=120 m-t tesz meg, mire utoléri a rókát.
Módosítva: 9 éve
0

Az agár 4 métert tesz meg(2·2), amíg a róka 3-at(3·1). Az agár tehát 4 méterenként közelít 1 métert.
4·30=120
120 métert kell megtennie az agárnak.
1