Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Segítség!!!

113
Valaki elmagyarázza , aki kémia-vegyészmérnökire megy milyen tananyag szükséges kémiából, matekból, fizikából a vizsgára??
És milyen típusú feladatokat kell gyakorolni ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szerintem semmi különlegesre.

Az alapok nagyon fontosak.

Tehát például rendszeresen megcsinálod a házi feladatokat, és nemcsak megcsinálod (jól vagy rosszul), hanem megérted a feladatot, megtanulod az anyagot és jól oldod meg.
Ha valamit nem értesz, kérdezz meg valakit.

Amit tanítanak középiskolában, az az alapja az egyetemi tanulmányoknak.

A sok gyakorlás és némi készség szükséges ahhoz, hogy kialakuljon egyfajta integráló szemlélet a feladatokkal kapcsolatban.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha alaposan begyakoroltad például a logaritmus azonosságait, akkor a matek felvételin nem ér meglepetésként felismerni egy logaritmikus egyenlet megoldását, ami másodfokú egyenlet megoldására visszavezethető.

A felvételin (és az érettségin is) csak olyasmit kérnek, hogy az addig tanultakat "megfelelően" magabiztosan és önállóan tudja-e valaki alkalmazni.

Ha van az egyetemen felvételi előkészítő, akkor arra érdemes jelentkezni. Itt felvételi szintű feladatokat küldenek az egyetemről. Egyfajta levelező tagozatként működik.

Ott vannak még a tanulmányi versenyek. Az ott elért eredményekkel javítani lehet az esélyeket a bekerülésre.

Ha jól tudom, akkor érdemes az emelt szintű érettségit választania annak, aki egyetemre akar menni.
3