Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9.o. matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
2610
Egy áru árát 20%-al leszállították majd 20%-al felemelték, igy az ára az eredeti áránál 100 Ft-al kevesebb lett. Mennyibe került eredetileg az áru?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A megoldás egyenlete:
x·0.8·1.2=x-100
0.96x=x-100 /+100
0.96x+100=x /-0.96x
100=0.04x /:0.04
2500=x
2500 Ft volt az eredeti ára.
1