Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
452
Két számról a következőket tudjuk: összegük négyszer nagyobb a különbségüknél, összegük és különbségük összege pontosan 200.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, szám, két
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x+y = 4(x-y)

(x+y) + (x-y) = 200

2x = 200

x = 100

100 + y = 4(100-y)

100 + y = 400 - 4y

5y = 300

y = 60
0