Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás, tapasztalati eloszlásfüggvény érték

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
516
Sziasztok,
Mai vizsgán volt egy kérdés amit nem értek hogy kell számolni (csatoltam egy képben).
én ezt úgy gondoltam hogy ez egy egyenletes eloszlás.
Ahol a "a" a legkisebb elem 1 és a "b" a legnagyobb 11.
Eszerint a sűrűség függvény szerint: (t-a)/(b-a)
t = 9
Szóval (9-1)/(11-1) = 8/10 = 0,8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Rakjuk sorba a mintákat, hogy könnyebb legyen összaszámolni:
1, 1, 2, 5, 6, 8, 9, 10, 10, 11
Az első 6 elem kisebb 9-nél, ezért `F^(**)(9)=6/10`, ami annak a relatív gyakorisága, hogy 9-nél kisebb értékű mintánk van.
0