Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
523
Egy tárgy magassága y1=20cm merőlegesen van elhejezve egy vékony lencse optikai főtengelyére L tőle 60cm A tárgy kepe egy ernyőn jön létre a lencse másik oldalán a lencséből x2=30 cm számítsatok ki a nagyítást és a lencse fókusztávolságát Newton keplettel
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
megoldás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
T = 20 cm

t = 60 cm

k = 30 cm

N = `k/t` = `30/60` = `1/2` (kicsinyít)

`1/f` = `1/k` + `1/t` = `1/30` + `1/60` = `3/60` = `1/20`

f = 20 cm
0