Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika - Házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
729
1. Egy rézhuzaltekercs tömege 5 kg. Hány folyóméter huzal van a tekercsben, ha a huzal átmérője 2,8 mm, a réz sűrűsége pedig 8930 kg/m³

2. A tévékészülék kartondobozának méretei: 65 cm, 55 cm, 48 cm. Hány dm² kartonból készíthető el egy ilyen doboz, ha a behajtásokra 10%-ot számítunk?

3. A torony teteje szabályos négyoldalú gúla, alapjának éle 11 m, oldallapja az alaplappal 57 ⁰- os szöget zár be. Mennyi fedőanyag szükséges befedéséhez, ha 15% hulladékkal számolunk?

4. A kocka alakú dobozban egy henger van. A doboz minden oldalával érintkezik és magassága 6 dm. Mekkora a doboz és a henger térfogata, a doboz térfogatának hány százaléka üres?

5. Az úthenger átmérője 80 cm, hossza 1,5 m. Mekkora területet hengerel le 1 óra alatt, ha saját tengelye körül 15 másodperc alatt fordul meg?

6. Hány liter víz fér a kúp alakú tölcsérbe, ha a kör alakú peremének belső átmérője 14 cm és a kúp alkotója 15 cm?

7. A tartógerenda keresztmetszete egyenlő szárú trapéz, melynek alapjai 24 cm és 16 cm. A trapéz szára és a hosszabbik alap 75 ⁰ -os szöget zár be egymással. A gerenda hossza 2,5 m.

a.) Mekkora a gerenda térfogata?
b.) Mekkora a tömege, ha a fenyőfából készült ( ρ = 2100 kg/m³ )

8. A henger alakú víztartály belső átmérője 8 m, magassága 3 m. A műszer szerint a tartályban 954, 6 hl víz van. Számítsátok ki:

a.) Mekkora magasságban van a víz
b.) A víztartály térfogatának hány százaléka nincs kihasználva

9. Az acéldugó, amely pontosan illeszkedik az 50 cm és a 70 cm méretű nyílásba, négyoldalú gúla és tömege 38,22 kg. Számítsátok ki magasságát, ha ρ = 7800 kg/m³

10. A gépalkatrész egy forgáshengerből és egy forgáskúpból áll. A henger alapjának átmérője d = 40 mm, magassága m₁ = 90 mm, a kúp alapjának átmérője megegyezik a hengerével, magassága pedig m₂.

a.) Számítsátok ki a kúp magasságát, ha a kúp térfogata 20%-a a henger térfogatának.
b.) Határozzátok meg a tengelymetszet főcsúcsánál levő szöget!

Levezetést + megoldást kérnék. Köszönöm szépen előre is a segítséget.!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
Nekiálltam
-1

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0