Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Digitális vagy tantermi oktatás - vélemény?

996
Sziasztok kíváncsi lennék arra, hogy kinek melyik oktatás tetszett jobban? Ha választani kellene, akkor tantermi vagy a digitális oktatásban kezdenétek a szeptembert?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Digitális vagy tantermi oktatás?
5
Középiskola / Egyéb

Válaszok

12
Ez engem is érdekelne, és nem csak a diákok, hanem a pedagógusok szemszögéből is!
8

Nekem egyértelműen a tantermi oktatás tetszett/tetszik jobban. A digitális oktatás során egyáltalán nem egyenlő esélyekkel indultak a diákok, nem lehetett pontosan felmérni a diákok tudását (hiszen annyi segítség jelen lehetett egy-egy teszt közben). Engem amúgy jobban kimerített ez az egész napi gép előtt ülés, mintha suliba jártunk volna.
8

Nekem a digitális
7

Azért nem sok diák fogja azt mondani, hogy hú, de sokkal jobb volt, mert sokkal többet tanultam. Ha dícséri, akkor inkább azért teszi, mert lehetett csalni a dolgozat alatt és nem kellett korán kelni.
A legtöbb diák "távoktatása" nem igazán létezett. Pár nap volt a tanároknak az átállásra, így nem volt idő megfelelő anyagokat készíteni, számonkéréseket kitalálni.

Ha egyszer lennének megfelelő anyagok, akkor vegyes rendszert kellene tartani, hogy lennének írásos és videó anyagok, amikből tanulhat otthon a diák. Lennének tesztek - akár online, akár offline -, amikből felkészültek, gyakorolhat. És lenne biztosítva konzultációs lehetőség a tanárral, hogyha valamit nem ért, akkor kérdezzen a diák.
7

Egyértelműen tantermi képzés. Nekem nagyon hiányzik az, hogy emberek között lehessek és ne csak a négy fal között és tanulni kelljen.
7

Nekem a digitális oktatás jobban tetszett.

Tényleg nem egy szintről indulunk, de ez a suliban is így van. Nekem segítség volt. Matekból kevesebb idő alatt végeztem a feladatokkal, míg történelemből és magyarból több idő állt rendelkezésemre, akár vázlat írásában, akár a feladatok megértésében. Az iskolában ott ültem volna mindegyiken 45 percet. A saját időmet osztom be és arra figyelek, ami nem megy annyira. Persze sokaknak a korán kelés miatt is öröm volt, de mi azzal a baj? Ha mondjuk ő felkel 11-kor és megcsinál mindent, ahogy kell akkor miért ne kelhetne akkor?
Nekünk online óránk volt hetente kétszer matekból és egyszer angolból. (az iskolában más osztályoknak volt kémia, magyar, sőt van akiknek tesi is. Attól függ hanyadikosok és miben kell a legtöbb segítség) Ezeken feleltünk is, de egyik osztály például ilyen órán írta meg a dolgozatokat, így lehetetlen volt csalni, mert látta őket a tanár A többi tantárgyból, pedig megkaptuk a feladatot és visszaküldtük, volt hogy videót kaptunk hozzá, hogy jobban megértsük, például a fizikát vagy történelmet. Ha szükséges volt, akkor a tanár korrepetálást is tartott, akár egyénileg előre, megbeszélve, ezt is online.
Témazáró dolgozatokra általában egy óránk (45 perc) volt és ha nem küldted vissza egyes, de a redmentán is kaptunk (inkább röpdolgozatot) ott is időre ment. Ha fogalmad sincs az egészről és egy szót nem írtál le, egy feladatot sem csináltál meg, szinte lehetetlen, hogy jó jegyet kapj. A tanárok is tudták, hogy minden segítséget használhatunk ezért annyi időt adtak, hogy ne legyen esélyünk mindent kikeresni, de a feladatok annyi idő alatt megoldhatóak legyenek.
Házi dolgozatokra is kaptunk jegyet, ami két oldalnál kezdődött, képekkel, szöveggel. Minden forrást megjelölve, így egy CTRL+c CTRL+v kombinációval rögtön lebuktunk volna. Megjelölés nélkül, pedig el sem fogadták.
Nem volt könyörgés, hogy most ne írjunk, mert senki nem tanult, küldték és ez van. A kedvenc fimekről sorozatokról sem esett szó, így több anyagot kaptunk egyszerre, amit az iskolában is megkapnánk, de az idő húzó beszélgetések közbe szólnak. A tananyagot nem szoktuk tudni befejezni, de most sikerült.
Szerintem több mindent tanultunk, mint eddig és a rend is hamar beállt. Persze azok, akik az egészet komolyan vették és nem a szülő csinált mindent. Utóbbi esetben viszont nagyot fognak esni szeptemberben, ha esetleg visszamegyünk.
Kell a közösség, meg minden, de nem muszáj ahhoz az iskola. Mindenkinek vannak barátai, akiket kézilabdáról, fociról, karatéről, szolfézsról, gitárról vagy akár milyen hasonló külön óráról ismer.
Szerintem ez sem volt olyan hű, de könnyű, csak több lehetőséged volt, nem voltál időhöz kötve. Ezen kívül, talán több házit kaptunk, csak mindenkinek jobban megy valami, így azzal sok időt spórolt és kevesebbnek érzi. Meg persze nem 6-7 órákat ültünk a padban és kötelezően csináltuk, hanem amikor kedved volt. Személy szerint én egész nap tanultam. Persze nem minden másodpercben, de fél órákat és nem éreztem soknak, pedig végig figyeltem abban a kis időben. Közte olvastam, kutyáztam vagy akármi, de csak akkor álltam neki, amikor kedvem volt hozzá. Összességében nagyjából annyi volt, mint ha suliban lettem volna. Kedden például kevesebb, mert két angolunk és egy matekunk is volt, amivel hamar kész lettem, de hétfőn, biológia, történelem és magyar, ekkor több idő volt. Ezek mellett más óránk is volt természetesen, de ezek a fontosabbak.
5

Digitális
3

Mindenképpen a tantermi oktatás a szimpatikusabb. A digitális oktatás során nem volt kielégítő magyarázat, a közösség is hiányzott. A tananyag, a lecke is sokkal több volt szerintem így.
3

Tantermi oktatás, szerintem egyértelmű. A tanárok jobban, részletesebben magyarázzák a feladatokat, motivál az, hogy legyőzhess másokat, van egy kialakult versenyhelyzet. Plusz nem egy osztálytársam amiatt bukott, mert nem volt lehetősége belemerülni a témába, digitális eszközök hiánya miatt. Na meg a légkör, a társaság.
2

nekem tetszett a digitalis, kiveve a matek ora
3

A digitális oktatás nekem sokat segített
3

A digitális oktatás egy-két elemét átemelném a közoktatásba. Viszont a digitális oktatás gyenge pontja a számonkérés. A számonkérések során rengeteg csalással találkoztam így a jegyek nem feltétlenül tükrözik a valódi tudást.
Ha választani kell a kettő közül akkor a tantermi oktatást választanám.
2