Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9. osztály matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
3062
Egy lakás tapétázása az egyik munkásnak 24 egy másiknak 30 órájába kerül. Mennyi idő alatt lesznek készen, ha mindketten dolgoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az első 1 óra alatt a munka 1/24 részével végezne, a második az 1/30 részével, tehát 1 óra alatt az (1/24)+(1/30)=9/120=3/40 részével végeznek, x óra alatt pedig a (3x)/40 részével. Akkor lesznek kérsz, hogyha ez a hányados 1, tehát:

(3x)/40=1, ennek a megoldása x=40/3, tehát 40/3 óra=800 perc alatt végeznek a munkával.
0