Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megoldás

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
c = `root()(a^2+b^2)` = `root()(15^2+36^2)` = `root()(1521)` = 39

`sinalpha` = `a/c` = `15/39` = 0,38

`cosalpha` = `b/c` = `36/39` = 0,92

`tanalpha` = `a/b` = `15/36` = 0,42

`ctgalpha` = `b/a` = `36/15` = 2,4

2,

b = `root()(20^2-16^2)` = `root()(400-256)` = `root()(144)` = 12 cm

`sinalpha` = `16/20` = `4/5`

`alpha` = 53,13° (Az A csúcsnál levő szög)

`beta` = 90 - `alpha` = 90-53,13 = 36,87°

3,

`sinbeta` = `(AC)/(AB)`

AC = `(AB)*sinbeta` = `18*sin50` = 13,79 cm

`alpha` = 40°

BC = `root()((AB)^2-(AC)^2)` = `root()(18^2-13.79^2)` = 11,57 cm


4,

T = `((AC)*(BC)*singamma)/2` = `(17*23*sin30)/2` = 97,75 `cm^2`
1