Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
553
tolja el az f(x)=xnégyzet(x eleme R) függvény görbéjét a (-2;-4) vektorral, majd tükrözze az x tengelyre!Melyik függvény grafikonját kapta?Írja fel a függvény értékkészletét, zérushelyét, szélsőértékét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Értékkészlet:

y ∈ `RR`, y ≤ 4

A függvénynek maximuma van a P(-2;4) pontban.

Zérushely:

`-[(x+2)^2-4]` = 0

`(x+2)^2` = 4

x+2 = 2

`x_1` = 0

x+2 = -2

`x_2` = -4

Zérushely a 0 és -4 helyeken.
2