Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
466
ábrázolja függvénytranszformációval a következő függvényt f(x)=2sinx+1
Kapott ábra alapján állapítsa meg hogy hol veszi fel a függvény a -1 értéket.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Csatoltam képet.
1

2sinx+1 = -1 /-1

2sinx = -2 /:2

sinx = -1

x = `-pi/2` + `2*k*pi`; ahol k ∈ `ZZ`.
1

Így jobban megérted?
0