Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
550
ABC 3szög oldalai a=5 b=6 c=7.Számítsa ki a háromszög legnagyobb szögét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A legnagyobb szög a legnagyobb oldallal szemben van.

`c^2` = `a^2` + `b^2` - `2*a*b*cosgamma`

`cosgamma` = `(a^2+b^2-c^2)/(2*a*b)` = `(5^2+6^2-7^2)/(2*5*6)` = 0,2

`gamma` = 78,46°
1