Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
1. feladat (plusz a kép).Állapítsa meg a kifejezés értelmezési tartományát és zérushelyét!
2 .feladat
Határozza meg az( x-2)^2+y^2=9 egyenletű kör és az y=3 egyenletű egyenes kölcsönös helyzetét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, (Ábra)

Ért. tart:

y = `(x-1)/(tgx)` = `(x-1)*ctgx`

x ∈ `RR`; x `ne` `k*pi` (a kotangens miatt)

Zérushely:

Ahol a szorzat értéke nulla:

`x_1` = 1

`x_2` = `pi/2` + `k*pi`

2, (Ábra)

Helyettesítsünk be:

ha két közös pont van, metszi

ha egy közös pont, érinti

ha nincs közös pont, kitér.

`(x-2)^2` + `3^2` = 9

`(x-2)^2` = 0

x = 2

Egy megoldás van, érinti.
1