Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
419
Különböző anyagú prizmákkal sok érdekes kísérletet lehet elvégezni.
Számítsd ki, hogy mekkora annak a φ = 30°-os törőszögű prizma anyagának levegőre vonatkozó törésmutatója, amelyre az α = 45°-os beesési szögben érkező monokróm fénysugár a prizma másik oldalán irányváltoztatás nélkül halad át?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Rajz, kicsit nem mérethű és kicsit móricka, de a lényeg rajta van.

n = `(sin45)/(sin30)` = `(root()(2)/2)/(1/2)` = `root()(2)` (=1,41)))
1