Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
491
(x-3)(x^2-1)=0
Oldja meg a következő egyenletet a valós számok halmazán!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Két mennyi szorzata csak úgy nulla, ha valamelyik nulla.
Vagy x-3=0, ebből x=3, vagy x^2-1 = 0, ebből x=1, vagy x=-1.
0