Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika. Akumlator feszultseg!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1969
Az akumlátor két pólusa között áthaladó elektron az elektromos mező 1,92* 10 a -18-on Joule munkát végez. Mennyi az akumlátor feszültsége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Homogén (egyenletes) elektromos mezőnek egy töltésen végzett munkája:

W=U×q, ahol W a munka, U a feszültség, q pedig a töltés.

Ebből pedig a feszültség:

U=W/q

Mivel esetünkben a mozgó töltések elektronok, így a töltés töltése az elektronéval megeygezik, azaz 1,6×10^-19 C. Így pedig:

U=1,92×10^-18/1,6×10^-19=12 V.
0