Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számrendszer

Főoldal » Általános iskola » Matematika
419
Adott két szám az x-es számrendszerben: 21 és 23 A szorzatuk: 513. Melyik ez a
számrendszer? Egyenlettel.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Csatoltam képet.
2

Szuper, egyenlettel :-(
`(2*x + 1)*(2*x+3) = 5*x^2+x+3`
`4*x^2+8*x+3 = 5*x^2+x+3`
`x^2-7*x=0`
`x*(x-7)=0`
`x=0\ \ \ \ vagy\ \ \ \ x=7`
Ebben az esetben csak az `x = 7` jöhet szóba.
0

Csatoltam képet.
1