Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
312
Véletlenszerűen választunk ki egy könyvből felafatokat. Egy alkalommal az alábbi példák jönnek ki:
√27-√3-√12, ²√81, (4-4-√5)², ³√-27, (4-√6)×(4+√6)
Adjuk meg az alábbi események gyakoriságát!
A:A feladat eredménye pozitív egész szám.
A választ indokoljuk!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. √27-√3-√12=4.4409·10-16
2. ²√81 =9
3. (4-4-√5)²=5
4. ³√-27= ha ez köbgyök minusz 27 akkor nincs valós megoldás. ha viszont - köbgyök 27, akkor ez -3
5. (4-√6)×(4+√6)= 10

Tehát a fentebb felsorolt elemek közül 4 pozitív (az 1., 2. 3. és 5.)

A kérdés, hogy mekkora az események gyakorisága. Ez definíció szerint 3 (2. 3. 5.), a pozitív egész elemek száma. Ha relatív gyakoriság lenne a kérdés, az tuljadonképpen a valószínűség, ami kedvező esetek / összes esetek, azaz 3/5.
Módosítva: 6 éve
0