Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
9,

x = `a_2/a_1` = `540/13.5` = 40

y = `b_2/b_1` = `260/6.5` = 40

z = `c_2/c_1` = `220/5.5` = 40

X = `x*y*z` = `40*40*40` = 64000 teásdoboz fér bele.

10,

György x éves, Anya 3x éves.

12 évvel ezelőtt György x-12 éves volt, Anya 3x-12 éves volt.

A felírható egyenlet:

9(x-12) = 3x-12

9x-108 = 3x-12

6x = 96

x = 16

György most 16 éves, Anya 48 éves. 12 éve György 4 éves volt, Anya 36 (9-szer annyi).

3,

Húzzuk be az átmérőt úgy, hogy az átmérő két végpontja a két csúcsba fusson.

Ekkor: (legyen 'a' a négyzet oldalhossza)

`a^2` + `(3a)^2` = `7.7^2` = 59,29

`10a^2` = 59,29

`a^2` = 5,929

Az öt darab négyzet területe tehát:

T = `5*a^2` = `5*5.929` = 29,645 `m^2`
1