Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás

Főoldal » Középiskola » Matematika
1274
Melyik a nagyobb? 3^500 vagy 5^300 ? Miért?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`3^(500)` = `(3^5)^(100)` = `243^(100)`

`5^(300)` = `(5^3)^(100)` = `125^(100)`

Az első a több.
2