Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A parkban sokan sétáltatják a kutyáikat. Most éppen 98 láb sétál a parkban és ezekhez 34 fej tartozik. Hány ember és hány kutya sétál a parkban?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1808
Valaki le is tudná vezetni? Köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

van x ember és 34-x kutya.

x embernek van 2x lába, 34-x kutyának van 4(34-x) lába.

Ekkor felírható egyenlet:

2x + 4(34-x) = 98

136-2x = 98

2x = 38

x = 19

19 ember van a parkban, nekik van 38 lábuk és 34-19 = 15 kutya, annak van `4*15` = 60 lábuk. Összesen tehát 38+60=98 láb.
1