Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
469
Albert lovag megszelídített egy tűzokádó sárkányt. A sárkány segítségével szeretne inni egy kis teát.
Mennyi víz volt az edényben, ha a sárkány véletlenül teljesen elforralta azt, pedig a víz kezdetben csak
10 °C-os volt, és a sárkány által kibocsátott hőből 2638 kJ-nyi jutott a víz melegítésére?A víz forráshője 2 260 , fajhője 4,2 , forráspontja 100 °C.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

A forráspontra való felmelegítéshez szükséges hő (m tömegű víz esetén):

`Q_1` = `4.2*(100-10)*m` = 378m kJ

Az elforraláshoz szükséges hőmennyiség:

`Q_2` = `2260*m` kJ

Összesen tehát:

(2260+378)m = 2638

m = 1 kg vízből indultunk ki.
1