Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek ( tört )

Főoldal » Általános iskola » Matematika
365
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

`9/8:(21/10)` + 2 = `9/8*(10/21)` +2 = `90/168`+2 = `15/28` + 2 = `15/28` + `56/28` = `71/28`

`3/5`:6 + `3/4` = `3/30` + `3/4` = `2/20` + `15/20` = `17/20`

`8/27*(9/4)` - `5/6:(3/8)` = `2/3` - `20/9` = `(6-20)/9` = `-14/9`

`1/2` + `7/6:(14/15)` - `3/4` = `2/4` + `5/4` - `3/4` = 1

`[1/2+5/4]:(7/6)` = `7/4*(6/7)` = `3/2`

`1^2`-`1/3` + `2/3` = 1+`1/3` = `4/3`
1